joi, 15 octombrie 2015

Nu-i de gluma !

Este foarte important ca intr-o relatie cei doi sa se faca sa rada reciproc. Amuzamentul intr-un cuplu este esential si sanatos. Si nu ma refer aici la faptul de a spune glume, ci de a gasi ceva amuzant in lucrurile obisnuite, de a produce ceva hilar, nu de a reproduce poante auzite pe undeva. Astfel de glume necesita o anumita inteligenta si subtilitate, pe cand simpla redare a glumitelor altora nu reprezinta decat un exercitiu de memorie. Acestea fiind spuse, si revenind la ce incepusem, este important ca doi oameni sa rada la aceeasi gluma sau acelasi gen de glume, pentru ca asta inseamna deja ca sunt compatibili, intr-o oarecare masura. Pentru ca doua persoane sa perceapa o pozna, este nevoie ca amandoi sa aiba cam acelasi nivel de cunostinte teoretice si empirice, sa faca conexiunile intre lucruri si situatii cam in acelasi fel. De exemplu, daca eu spun acum : esti tare, dar nu ca lira sterlina la schimb valutar ci ca o bancnota din Botswana! Razi la asa ceva daca esti pe aceeasi lungime de unda cu emitatorul, daca nu o sa te incurce. De aceea pentru un cuplu este bine sa rada impreuna, nu doar pentru simplul fapt de a se amuza ci si pentru ca inseamna ca se inteleg la nivel intelectual, pot rezona usor unul cu celalalt.
Acest lucru se aplica si unui grup. Cand vorbim despre "glume de interior", ne referim de fapt la o gluma pe care toti membrii o inteleg si mai mult o apreciaza. Este la fel de adevarat ca nu toti prietenii pot gusta o anumita gluma, caci, dupa cum am mai discutat, pe langa elementele comune prezente intre componentii cercului, intervin si trasaturile individuale ale fiecaruia, care pot face o poanta mai putin sarata pentru unul si foarte piperata pentru restul. De asemenea, poti avea mai multe cercuri de prieteni, si poti observa cum imparti glume intre ele, stiind ca unele pot fi apreciate doar de un grup iar de celelalte refuzate. Glumele sunt acceptate in functie de trasaturile generale ale fiecarui grup in parte, grupul in sine actionand ca o persoana, care rade la o poanta sau nu.
Cu glumele nu-i de glumit, reprezinta o trasatura serioasa ce trebuie luata in considerare cand se leaga noi prietenii fiind o verificare rapida a punctelor comune de interes si a compatibilitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu